onsdag 24 juli 2013

Mjukglassvar

1 juli hade jag ett inlägg om mjukglass och jag hade ett par frågor som jag skickade. Svar har kommit, men jag har inte lagt ut det då det har blivit andra inlägg, men här är det:

Hej!

Tack för ditt mejl.

Ber om ursäkt att du har fått väntat på svar från oss.

Jordgubbsaromen är naturlig jordgubbsarom och används för att uppnå rätt jordgubbsmak i mjukglassen.
De tillsattser som finns i glassen är nödvändig för att man ska får en homogen och stabil produkt i förpackningen samt i tillredningen.
Viskositen är också en viktig för att det ska bli en härlig mjukglass.

Bifogar en länk till vår mjukglasstävling: http://www.XXX.se/vara-produkter/vara-produkter/alla/arla-koket/mjukglass/tavling1/

Du är alltid välkommen att höra av dig om du har andra frågor eller funderingar kring XXX, våra produkter och recept. Vi hjälper gärna till.

Trevlig sommar!

Vänliga hälsningar
XXX

Winnie
020-XXX


Ja jag är ingen expert och måste man ha en massa E-nummer i så är det väl så, eller...? Jag kommer då inte att köpa den här geggan. Usch, det där lät negativt, men det är väl så jag känner det inför mjukglassen, som jag ändå tycker att den borde gå att göras tillsatsfri på något vis.

2 kommentarer:

  1. Det låter ju lite skumt: –"Jordgubbsaromen är naturlig jordgubbsarom", vadå naturlig arom?

    SvaraRadera
  2. Ja man kan ju undra, men jag har lärt mig att arom ofta kan vara naturlig, så jag gissar att de menar att smaken kommer från jordgubbar. Å andra sidan så handlar det ju också om hur denna arom utvinns. Att hitta mat som kommer från bra råvaror och är tillverkad på ett tillfredsställande sätt är en utmaning, minst sagt!

    SvaraRadera