Först kan jag berätta att jag fick svar från folkhälsoinstitutet och de hänvisade till livsmedelsverket, vilka jag har skrivit till men inte fått ordentligt svar ifrån. Jag får prova igen.
I alla fall: Snart är det midsommar och ingen midsommar utan sill! Jag har handlat flera sorter idag och bland annat matjessill. Vad kan det vara mer än sill och kryddor i burken? Måste kolla.
sillfiléer
socker
salt
syra (ättika)
vinättika
konserveringsmedel (E 211, mjölksyra, E 251)
dill
kryddor (bl a kanel, muskot, oregano, peppar)
Jag är inte helt säker på vad konserveringsmedlen innebär, så det måste jag ta reda på. Naivt nog trodde jag att konserven (burken) var en konservering i sig självt, men så är det visst inte. Fast å andra sidan, ska sillen hålla sig ända till november -10, vilket den gör, så behövs det ju lite hjälp på vägen.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar