Naturlig mat utan tillsatser!

Den här bloggen startade jag i maj 2009 och det började med att jag ville ta reda på om det gick att äta tillsatsfritt och om det fanns alternativ till E-nummerstinna livsmedel. Under resans gång har bloggen utvidgats och jag skriver bland annat också om djurhållning, EU, KRAV med mera.

torsdag 17 september 2020

Vilande blogg

›
Hej trogna och "då och då"-läsare. Den här bloggen har funnits sedan maj 2009 och i början la jag ut inlägg varje dag. Numera blir...
torsdag 30 juli 2020

Lufttorkad skinka rökt med bokspån

›
Ja det här var verkligen gott, men jag kommer inte skriva tillverkaren på grund av tillsatserna. Som så ofta var jag stressad då vi var på v...
måndag 8 juni 2020

Mozzarella di bufala campana

›
Det långa namnet är vad en buffelmozzarella heter, en ost alltså. Den är tillverkad av Michelangelo och har en mild och god smak. Osten går ...
måndag 1 juni 2020

Tradicional lomo

›
Så heter den, den lufttorkade kotletten som säljs i tunna skivor och är mycket god. Det här känns som en naturlig produkt: lufttorkat kött. ...
tisdag 5 maj 2020

Valnötskärnor från Favorit

›
Ja jag vet, jag är en värdelös bloggare, det är alldeles för långt mellan inläggen. Men bortglömd är den inte, bloggen. Nu så är jag alltså ...
söndag 9 februari 2020

Pistachio Mix

›
Som jag skrev i inlägget för det här, så ska man inte alls vara säker på att inte mandlar och annat tilltugg innehåller tillsatser. Den här ...
lördag 8 februari 2020

Marcona från Talanda

›
Marcona är spanska mandlar, i alla fall enligt förpackingen. Ganska milda men goda då de är saltade. Ingredienser: mandlar (98 %) salt ...
›
Startsida
Visa webbversion

Om mig

Mitt foto
Katharina Wallenborg
Mat är ett av mina största intressen och ju mer jag lär mig, ju mer inser jag hur mycket skräp jag äter trots att jag undviker det man traditionellt kallar skräpmat samt att jag undviker halv- och helfabrikat. Jag vill därför ta reda på vilka alternativ som finns för oss konsumenter om vi nu inte vill betala för smakämnen, onödigt socker, färgämnen med mera. Frågan som jag har ställt mig själv är "varför äter jag det jag gör?" och det är just det som jag vill ta reda på. Måste jag äta sådant som inte är bra för kroppen? Eller finns det alternativ? Följ med på min mat- och bloggresa och hör gärna av dig med tips och idéer. Vill du mejla mig så gör det på k.wallenborg@mail.com
Visa hela min profil
Använder Blogger.