tisdag 3 mars 2015

Golden från Castello

Golden är namnet på en vitmögelost som jag har köpt, men inte hunnit smaka på ännu. Den ser god ut och jag utgår ifrån att den är det också, för jag brukar gilla den här sortens ostar. Bra att den inte har några konstiga tillsatser också utan bara det som faktiskt behövs för att göra en ost. Det är alldeles för ofta som det stoppas i E-nummer av någon anledning.

Ingredienser:

pastöriserad mjölk och grädde
salt
syrningskultur
ystenzym
mögel- och vitmögel kultur

Jag gissar att det ska stå "mögel- och vitmögelkultur" men nu skriver jag alltså exakt som det står på förpackningen och då blev det som det blev. En parentes i och för sig, men sådana missar borde inte släppas igenom till tryck. Hur som helst så när det gäller syrningskulturen så är det inget annat än att man tillsätter en kultur av mjölksyrebakterier för att kompensera de nyttiga bakterierna som försvinner när man pastöriserar mjölken. Det är inte lätt att veta vad allt betyder som står i en innehållsförteckning även om den är naturlig.




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar