måndag 31 januari 2011

Marmelad och nyttig mat

Senast gjorde jag ett inlägg om marmelad och lite senare samma dag så öppnade jag burken och smakade på innehållet och det var mycket gott kan jag berätta. Både i lördags och igår åt jag kex med lagrad ost och fikonmarmelad på. Kan verkligen rekommenderas.

I helgen lagade jag som vanligt mat och en av rätterna var kålpudding som jag serverade med lingonsylt. När jag gjorde kålpuddingen så kom jag att tänka på det här med att nyttig mat är dyrare än onyttig. För mig är nämligen den här rätten ett lysande exempel på hur fel det är. Ofta har jag tänkt på att det faktiskt är tvärt om. Jämfört med till exempel hamburgare på någon av våra kedjor så är det här mycket billigare och mycket nyttigare. Passa på att köpa färs när det är extrapris och köp kålen när den är billig, alltså när det är säsong, för det handlar väldigt mycket om att handla det som för tillfället är billigt. Jag betalde 4:90/kg för kålen och det kan man väl inte med bästa vilja i världen påstå att det är dyrt?

I min värld så handlar bra eller dålig mat inte om pris, utan om medvetenhet och matlagningskunskaper. Jag hoppas att myten om att nyttigt är synonymt med dyrt snart är avlivad, för det stämmer många gånger inte.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar