Trots att jag vet att det är massor av tillsatser i majonnäsröror så kan jag inte låta bli att köpa dem ibland och varje gång så läser jag och börjar inse att det inte finns någon sort som är någotsånär ren.
Förra veckan så köpte jag något som kallas Bohusröra och smaken var det inget fel på, men innehållet kan man ju ha vissa åsikter om:
majonnäs (rapsolja, vatten, äggula, senap, vinättika, socker, salt, surhetsreglerande medel (citronsyra))
kräftstjärtar
räkor
rödlök
citron
dill
vitlök
kryddor
smakförstärkare E 621
konserveringsmedel E 202, E 211
stabiliseringsmedel E 412, E 415
Ska det verkligen behövas så många tillsatser i en röra? Med tanke på alla ingredienser så borde det ju vara smak nog kan man tycka. Jag ska mejla företaget som har gjort röran och fråga vad de själva anser om det här.
Den här bloggen startade jag i maj 2009 och det började med att jag ville ta reda på om det gick att äta tillsatsfritt och om det fanns alternativ till E-nummerstinna livsmedel. Under resans gång har bloggen utvidgats och jag skriver bland annat också om djurhållning, EU, KRAV med mera.
onsdag 14 oktober 2009
Bohusröra
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.
SvaraRadera