Jag älskar gravad lax och äter det väldigt ofta. Av någon anledning har jag aldrig läst innehållsförteckningen, vilket jag ju har gjort ibland på annat. Eftersom man är så van alla tillsatser så var det med föreställningen att det skulle vara ett flertal onödiga ingredienser och även kemiskt framställda sådana. Men jag blev positivt överraskad när jag läste innehållet:
lax
salt
socker
vitpeppar
dill
Hur det brukar se ut vet jag inte, men den här laxen kommer från Sjöboden och de har i alla fall valt att inte tillsätta något onödigt. Det går alltså att göra mat utan konstiga tillsatser, så varför är det bara vissa som verkar göra det? Heder åt företaget som inte tillsätter mer än de vanliga ingredienserna till fisken.
Den här bloggen startade jag i maj 2009 och det började med att jag ville ta reda på om det gick att äta tillsatsfritt och om det fanns alternativ till E-nummerstinna livsmedel. Under resans gång har bloggen utvidgats och jag skriver bland annat också om djurhållning, EU, KRAV med mera.
söndag 31 maj 2009
Gravad lax
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Hej Katharina jag tycker att ditt inlegg är bra och jag håller med om att det går å göra mat utan tillsatser. (Gabriel)
SvaraRadera