måndag 8 augusti 2016

Lingon dryck från Enbackens musteri

Först: Det är inte jag som har skrivit fel, utan det står lingon dryck på etiketten. Nu när det är klargjort så kan jag berätta att denna lingondryck var väldigt god och den innehöll heller inga tillsatser, vilket är trevligt. Socker finns det däremot i den, men det finns det ju i många drycker, så det är inget märkligt.

Ingredienser:

lingon
vatten
socker
citron

Jag kände faktiskt inte till Enbackens musteri sedan tidigare. Det ligger i Värmland och de har även en gårdsbutik i Munkfors. Man kan även komma till Enbackens med egna äpplen för att göra must av. Trevlig idé och bra sätt att ta tillvara på frukt som kanske skulle ha ruttnat bort annars.

torsdag 4 augusti 2016

Vivani mörk choklad nougat

Den här chokladen är föredömlig: den är god, har inga tillsatser och den är ekologisk. Det är sällan som man ramlar på choklad utan tillsatser och är det inte det så kan det vara glukossirap eller annat som man helst undviker, men denna chokladkaka har alltså inget sådant i sitt innehåll.

Rårörsocker
hasselpasta (25%)
kakaomassa
kakaosmör
extrakt av bourbonvanilj

Konsistensen är också precis som den ska vara förresten. Emulgeringsmedel är ju annars mer regel än undantag, men det går alltså utmärkt att göra god choklad ändå. Jag håller som alltid utkik efter tillsatsfri choklad och återkommer förhoppningsvis med fler alternativ. Mejla mig gärna om du själv har hittat något som jag kan blogga om.