söndag 12 april 2015

Äntligen tillbaka

Usch vad tiden går snabbt. Det har visserligen varit påsk och en hel del på jobbet, men ändå, så när som på två dagar så är det två veckor sedan som jag bloggade senast. Påsken var bra och mycket gott att äta. Bland annat klassikern Janssons frestelse så klart. Tänk vad jag önskar att man kunde hitta fisk utan tillsatser till den, men det kanske kommer en vacker dag, vem vet? En annan sak som jag gjorde, vilket är något som jag äter väldigt sällan, var pressgurka. Jag minns att farmor gjorde det ibland när jag var barn, men jag är inte säker på att jag någonsin har gjort det själv. Hur som helst så blev det mycket gott, men jag tror att jag ska ha lite mindre socker i nästa gång. Har du pressgurkan i kylen så håller den sig där ett bra tag och tänker du bara på att låta den ligga i spadet så kommer gurkan att behålla stunsen.

Det blev även varmrökt laxöring och till det hemlagad kall sås. Här kan du spara både pengar och E-nummer om du väljer att göra din egen sås. Dessutom så blir den ju mycket godare och bara det är ju värt det minimala jobbet som det tar att röra ihop några få ingredienser som man tycker om.

Det här plus lite annat åt vi som sagt var, men sedan då? Man vill ju ha lite sött med. Sonen hade gjort drottningpaj och den var också lyckad, men sedan har vi ju allt godis som man sätter i sig. Jag säger man, även om jag vet att det finns många som äter väldigt lite påskgodis, men det är ju så gott! Jag har inte och tänker inte läsa vad det innehöll, nej, faktiskt inte. Nästa år kanske, vi får se...

Annars så är allt tillbaka som vanligt här hemma och jag fortsätter att jaga mat med få eller allra helst inga E-nummer. Som vanligt så är min ambition att skriva här varje dag, men blir det inte så, ja då är det som det är, för jag vill absolut inte sluta blogga om mat, det är alldeles för viktigt och alltid lika aktuellt.